top of page

Talent (M/V/X) in de spotlight

Een mooi initiatief, om vrouwen uit alle lagen van de schoonmaakbranche in de spotlight te zetten. Hun verhalen lezen, die gedrevenheid proeven. Ik hou ervan. Kijk ik naar CSU, waar ik zelf nu 8 jaren werk, dan doet het er helemaal niet toe: je gender niet, leeftijd, cultuur, religie en achtergrond niet. Het maakt niet uit of je wel of geen beperking hebt of een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom, in alle lagen van ons bedrijf. Als je met dezelfde drive en passie werkt, vind je elkaar altijd. Dat is mijn overtuiging. Je vindt elkaar ook in de universele taal van de glimlach; de taal van gastvrijheid.

Het empoweren van vrouwen, dat is niet perse nodig, vrouwen hebben bij ons ook al lekker

veel power! Het empoweren van talent, daar zet ik mij wel voor in. Talent en vakmanschap bestaan volop, dat stimuleren we bij CSU. Met mogelijkheden om je te ontwikkelen op

persoonlijk en professioneel vlak. Talentontwikkeling draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van al onze collega’s. Net als werkgeluk, waardering en aandacht. En gezondheid. Met ons vitaliteitsprogramma ‘Fris in je werk’ maken collega’s gebruik van een

heel pakket aan initiatieven, die hen fysiek, mentaal en financieel gezond helpen houden.

Zoals sport- en fysiomogelijkheden, psychologische hulp als het mentaal (even) niet lekker

loopt, hulp bij geldproblemen, ondersteuning bij de overgang. Met zoveel powervrouwen in

ons bedrijf, is die laatste geen overbodige luxe.


Maar helaas is er ook (nog) veel verborgen talent binnen organisaties. Van mensen die de

Nederlandse taal niet spreken of wiens diploma’s hier zo goed als niets betekenen

bijvoorbeeld. Met ruim 123 nationaliteiten bij CSU, is dit geen zeldzaam fenomeen. Zo sprak

ik laatst een Oekraïense die, voor haar vlucht naar ons land, een studie in de

luchtvaarttechniek had afgerond. En een Poolse, die in haar geboorteland leerkracht was

maar hier met haar diploma niet uit de voeten kan. Beiden nu werkzaam in de schoonmaak.

Hun échte talenten blijven onbenut. Dat houdt mij bezig. Want hoe kunnen wij mensen, zoals deze twee vrouwen, verder helpen? Zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn. Dat heeft mijn aandacht, daar span ik mij graag voor in. Wie weet schrijf ik nog eens een column waarin ik vertel wát wij voor de twee genoemde vrouwen konden betekenen. Én voor al die andere talenten (m/v/x)!
Author

Diane van Dijk is commercial director at CSU. As columnist for Women in Cleaning she shares her knowledge, vision and expertise and contributes to sparking new visions, ideas and conversations.


20 views0 comments
bottom of page